Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μύκονος-Mykonos

Η Μύκονος, το νησί των ανέμων, όπως την έχουν ονομάσει λόγω των ανέμων που πνέουν το περισσότερο καιρό, είναι το πιο δημοφιλές και κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στα πιο διάσημα νησιά σε ολόκληρο τον κόσμο.Η Μύκονος ξεχωρίζει και για τις πολλές και ονειρεμένες παραλίες της ιδανικές για κάθε προτίμηση καλύπτοντας κάθε ηλικία και γούστο. Χρυσόξανθες αμμουδιές, κρύα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Πολυσύχναστες παραλίες καλά οργανωμένες με όλες τις ανέσεις, beach bar με δυνατή μουσική και τρελά πάρτι στην άμμο, παραλίες γυμνιστών, κοσμικές παραλίες που τις επισκέπτονται επώνυμοι αλλά και πιο ήσυχες και απομονωμένες με πιο απάτητες ακτές χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες, παραλίες με όλες τις δυνατότητες των θαλάσσιων σπορ, και σχολές καταδύσεων αλλά και πιο οικογενειακές. Η Μύκονος πέρα από την φήμη που έχει για την έντονη και ξέφρενη διασκέδαση και τα ατέλειωτα πάρτι είναι ένας τόπος με αναρίθμητες ομορφιές. Ένα μαγευτικό νησί τόσο ελκυστικό που κανείς δεν μπορεί να το επισκεφτεί μόνο μια φορά.



Ζαγοροχώρια-Zagoroxoria

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει.
Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος.
Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες.
Στα Ζαγοροχωρια ο επισκέπτης επίσης μπορεί να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο που είναι τα κύρια υλικά από τα οποία φτιαχνόντουσαν και φτιάχνονται ακόμη τα σπίτια



Κέρκυρα-Corfu

Κοσμοπολίτικο νησί με μεγάλη τουριστική κίνηση, η Κέρκυρα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Αναρίθμητες εδώ οι φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα, ενώ διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό της χρώμα και την προσωπική της γοητεία.

Όσοι επιλέγουν την Κέρκυρα για τις διακοπές τους εντυπωσιάζονται από τις πολυάριθμες ατελείωτες αμμουδιές, τα ειδυλλιακά καταπράσινα τοπία, αλλά και το πνεύμα του πολιτισμού που αποπνέει το νησί σε κάθε γωνιά του. Το καλό οδικό δίκτυο βοηθάει τον επισκέπτη να περιηγηθεί τα γραφικά κερκυραϊκά χωριά, με τους φιλόξενους και ανοιχτόκαρδους κατοίκους και τα θαυμάσια παραθαλάσσια θέρετρα, όπως η Δασιά, η Παλαιοκαστρίτσα, οι Μπενίτσες και τόσα άλλα.







Κρήτη(Ρεθυμνο-Χανιά)-Crete(Rethymno-Chania)

Ρέθυμνο-Rethymno
Το ενετικό κάστρο Φορτέτσα δεσπόζει στην παλιά πόλη και τα τούρκικα τζαμιά και οι μιναρέδες εναλλάσσονται με τις χριστιανικές εκκλησίες.
Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ρίθυμνα.
Στα στενά της παλιάς πόλης τα αξιοθέατα είναι πάρα πολλά μια και έχει ιστορία εκατοντάδων χρόνων.
Η σημερινή παλιά πόλη διατηρεί το μεσαιωνικό της χαρακτήρα και έχει κριθεί διατηρητέα.





Χανιά-Chania
Τα Χανιά είναι χτισμένα στη θέση της αρχαίας Κυδωνίας.
Η παλιά πόλη περιβάλλεται από τα περίφημα ενετικά τείχη του 15ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενετικής αρχιτεκτονικής.
Παλιά βενετσιάνικα χτίσματα, όμορφα ανακαινισμένα σε τυλίγουν με την μαγεία της εποχής και σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.
Στενά δρομάκια σε οδηγούν ανάμεσα σε ενετικά κτίρια αλλά και τούρκικα, δηλώνοντας έτσι το πέρασμα των κατακτητών από εδώ. Το παλιό λιμάνι με τον μακρύ ενετικό μόλο και το φάρο του, θυμίζουν τα χρόνια που τα Χανιά ήταν μεγάλη εμπορική πόλη.


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ναύπλιο-Nafplio

Το μαγευτικό Ναύπλιο,ίσως η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας,κλέβει την καρδιά όσων την επισκέπτονται.Είναι μια ιδιαίτερη πόλη,που συνδυάζει τη μοναδική ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης που θυμίζει Ιταλία,υπέροχες παραλίες σε κοντινή απόσταση και εύκολη πρόσβαση σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.


Ρόδος-Rhodes

Το Μαργαριτάρι της Μεσογείου.

Έτσι αποκαλούν τη Ρόδο το Μαργαριτάρι της Μεσογείου. Με το θαυμάσιο κλίμα της και την καλά οργανωμένη υποδομή της δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, για να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά της το λαμπερό Ήλιο και της φυσικές ομορφιές της.